Yhteystiedot

Alnus ry
Mastotie 10
68100 Himanka

Tarina_4

20.5. 2017 oli Pyhä-Kala mhy retki Oulainen-Ylivieska-Sievi.

Retkellä kerrottiin Evijärven rannoilla kasvaneista pajuviidakoista. Yksi retkeläisistä kertoi kun hän oli pienenä poikana kiskonut pajunparkkia mielestään oikein paljon niin kun parkki sitten ostettiin nahkatehtaalle, niin hän osti sillä rahalla limsapullon.

Toinen kertoi Kalajoen metsäpaloon hälytetyn kesken työmaan. Palolaki kun on ankara. He saivat omalta paikaltaa palon sammumaan. Vaate hällä oli lyhythihainen aluspaitaja kun yö tuli eikä kukaan vapauttanut heitä kotiin menemään. Niin lämmitelläkseen sytyttivät siihen nuotion.Kun siinä pyörivät niin eikös löytynyt metsämaasta takomalla tehty rautakauha. Aivan keskeltä metsää se. Sitten tuli hukattua kauha minne lie ja nyt harmittaa kun laitettu talteen.

Kuvassa retkeläiset Sievin Vanhankirkon kappelilla tutustumassa kuppikiveen. Jos kupeissa on sadevettä, niin sitä kun sivelee kasvoihin, niin jo kaunistuu.Kappeli on oikean kirkon näköinen ja muotoinen.

DSC06179.jpg

Kun yhtiön pomot päivän pilkki.

Rautiais-Paavo Taivalkoskelta kertoi pomojen tulleen savotalle ja kysyivät Paavolta :" Onko tuossa lammessa kalastettu"? 

Paavo sanoi, että on siinä pilkitty.

Päivän pomot pilkkivät ja tulivat sitten kämpän lämpimään ja kysyivät: " Tuli mieleen, onkos siitä lammesta saatu kalaa"?

Johon Paavo: " Ei siitä kalaa ole koskaan saatu".

Oli savotan ruokaporukassa jätkä, jolla oli tapana ruokaillessa kopsauttaa keitetty kananmuna otsaansa rikki . Jätkät neuvoi kämppäemäntää laittamaan munalautaselle raa'an kananmunan niin että kaikki tiesi missä se lautasella oli. Kauan seurasi jätkät jännityksellä, kun kaveri munan otsaansa kopautti; vaan tuli se päivä, jolloin muna valui jätkän naamalle. Siihen sitten loppui sekin hupi sillä kertaa.

Paluu pääsivulle

Sahanlavi männyn tyvessä

Kertoili muinoin Livojärven Hirvosen Arvi uskomattoman sattumuksen elämästään. Huimana nuorena miehenä sahaili alusmettästä pöllejä, kun pokanterä katkes. Siitä suivaantuneena painoi teränkappaleen jättömännyn tyvikaarnan rakoon harmiksi toiselle sahaajalle. Niin vuodet kuluivat ja moottorisahat olivat jätkien käsissä painavina ja haisevina. Arvi sahata pärryytti isoa mäntyä nurin kun kirskahti ja jurnahti ja terä pilalla vallan. Arvi kertoi silloin silmäilleensa tarkoin ympärilleen. Kirosi ja totesi saaneen palstan siitä, missä oli tuon katalan tempun tehnyt sahanlavillaan.

Joka toiselle kuoppaa kaivaa, niin siihen itse lankeaa.

Paluu pääsivulle

Metsähallituksen

Hoikanlammenkämppä

Iivaarassa

Purettu pois.

hoikanl_kampp2_v.jpg
TOIVOSENM_1.jpg

250_ljarvi_jatkokoski_27052016_mp.jpg

4.12. 2017 tapasinpa Vuolteenahon Toivon, kun jonotimme apteekin aukeamista. Siinä Toivo kysyi muina miehinä multa : " No, oletkos käynyt valtamerien alkulähteillä ? " Minulla ajatukset laukkas, ja sopertelin siinä jotain, että toukokuussa pitäs Portugaliin mennä . .  Niin Toivo tokas viimein, että metsäojia minä tarkoitin ! Olin minä pöljä kun sitä heti hokannut . . .

Paluu pääsivulle


kotisivut yhdistykselle