Yhteystiedot

Alnus ry
Mastotie 10
68100 Himanka

Paluu | Seuraava

Jorma Heiskanen

Puutaiteilija Jorma Heiskanen on syntynyt 1952 Sonkajärvellä Pohjois-Savossa. Puutarhuriksi kouluttautunut taiteilija ei ehtinyt puutarhurin töitä juurikaan tekemään, kun hän vaihtoi alaa ja siirtyi puusepäksi.

Muutettuaan Sieviin 1970-luvun alussa Jorma Heiskanen työskenteli muutaman vuoden huvilaveistämöllä. Sen jälkeen Heiskanen suunnitteli erilaisia sorvituotteiden malleja Sorvi-Pojat Oy:ssa reilun kymmenen vuoden ajan.

Puutaiteen tekeminen alkoi painottua yhä voimakkaammin, ja 1990-luvun alussa hän siirtyi itsenäiseksi yrittäjäksi ja vapaaksi taiteilijaksi. Heiskanen on piirtänyt ja tehnyt puutöitä pienestä pojasta lähtien. Ensimmäisen puuveistoksen hän teki 8-vuotiaana.

kotka1.jpg

Materiaalina Heiskanen käyttää kotimaista puuta, kuusta, mäntyä, koivua, haapaa, lehtikuusta ja keloa. Jonkin verran taiteilija käyttää myös eksoottisempia puulajeja kuten apassia.

Puu tulee käytettyä hänen käsissään kannosta latvaan. Muutamia Heiskasen töitä on valettu pronssiin.

Kotka on tehty kuusesta vuonna 1997. Kotka on Jorma Heiskasen kotipihalla. Kuvannut Tanja Poikkimäki.

metso1.jpg

Taiteen ohella Jorma Heiskanen tekee myös hirsitöitä, huviloita, saunoja ja huvimajoja käsin veistämällä. Hirsirakentaminen on nykyään nousussa ja kysyntää käsityönä tehdylle hirrelle riittää.

Voisi sanoa, että Jorma Heiskasen tekemät hirsirakennukset ovat myös kuin taideteoksia, jokainen työ on uniikki eikä toista samanlaista löydy. Taiteilija on kokenut, että hirsityöt ja taiteen tekeminen täydentävät hyvin toisiaan.

Metso on tehty haavasta vuonna 1996. Se seisoo Jorma Heiskasen omalla pihalla Sievin Järvikylällä. Kuvannut Tanja Poikkimäki.

huuhkaja1.jpg

Huuhkaja-veistos on tehty vuonna 2004 kuusesta. Se on Esa Ojalan omistuksessa. Kuvannut Tanja Poikkimäki.

Taiteilijalla on Sievissä oma ateljee. Ateljeessa on pysyvä näyttely, jossa voi tutustua hänen taiteeseensa. Jorma Heiskasella on ollut lukuisia taidenäyttelyitä kotimaassa.

Viime aikoina taiteilija on kuitenkin saanut jo hieman kansainvälistäkin mainetta. Näyttelyitä on ollut muun muassa Unkarissa ja Italiassa.

  • Hlippa-patsas (suomenhevospatsas pronssista), Hlippahaka, Nivala
  • Eläinaiheisia veistoksia, Syötteen luontokeskus, Pudasjärvi
  • Seinäreliefi, Luontokeskus Kiela, Muonio
  • Seinäreliefejä, Keski-Pohjanmaan keskussairaala, Kokkola
  • Luontoaiheisia veistoksia ja seinäreliefeitä, Lillbacka Oy
  • Luontoaiheisia veistoksia, Ojala-yhtymä
  • Seinäreliefi, Kannuksen veljeskoti
  • Seinäreliefi, Sievin kunnantalo
  • Seinäreliefi, Haikolan koulu, Sievi

kotisivut yhdistykselle