Yhteystiedot

Alnus ry
Mastotie 10
68100 Himanka

Alnus ry / Retket / Retket (2) / Retket (3)

Retket (3)

kuva_10b_hpim1940.jpg

 

Talviretki Pyhännän Metsätietokeskukseen 13.1.2005

Alnuksen talviretkellä tutustuttiin uuteen Pyhännän Metsätietokeskukseen ja perinteisillä 1700-luvun rakennusmenetelmillä ja työtavoilla rakennettuun Kärsämäen Paanukirkkoon

Kuva: TS-05  

 

kuva_14b_sievinretkeily.jpg

 Kuva: TS-04

Luontoretki Metsähistoriaan Sievin Etelä-Sydänmaalle 26.08.2004

Alnus järjesti yhdessä Metlan ja Metsähallituksen kanssa luonto- ja metsähistoriaretken Sievin Petäistön järven ympäristöön. Reitti kulki mm. Suomen ensimmäistä, Alopaeuksen metsänhoitotietä pitkin. Reitin varrella kuultiin mm. Anne Ruuttula-Vasarilta tarinoita metsäherroista ja metsänvartijoista. Nokipannukahvien lomassa Ryhmänjärven laavulla Kauko Huhtala kertoi alueen luonnon erikoispiirteistä, eläimistöstä ja linnuista. Metlan toiminnasta kertoi Esko Jaskari ja Matti Parikka puolestaan valotti Metsähallituksen kuvioita.

 

kuva_15_b_kanootit.jpg

Lestijokiretkeily 30.-31.8.2001

järjestettiin yhteistössä Metsäntutkimuslaitoksen Kannuksen tutkimusaseman kanssa. Retken teemoina olivat metsät ja erämaat, metsäkulttuuri, suojelu ja kalatalous sekä voimatalous ja uitto. Tiedote retken avaustilaisuudesta.
Retkeilyn aiheista on kostettu raportti , joka julkistettiin maaliskuussa 2004.

bisi.jpg

 Kuva: TS-03

 

Peuranpolkuretki

Alnus järjesti yhdessä K-P:n koulutusyhtymän kanssa Peuranpolkuretken Suomenselän maisemiin 6.-7.6.2003.

Oppaina retkellä toimivat historian tuntija ex-kunnanjohtaja Pekka Lindholm, riistapäälikkö Jukka Bisi ja Korsukylässä Elina Itäniemi.

Alueen historia, koskematon luonto, Salamanperän luonnonpuiston vaihtelevat maastot, järeät puustot, kelojen ja maapuiden runsaus tekivät retkeläisiin lähtemättömän vaikutuksen. Korsukylän hiljaisuus pysäytti retkeläiset luonnon kuunteluun. Juha Yli-Korpelan vetämät yhteislaulut saunan jälkeen kruunasivat tunnelman.

Retket


kotisivut yhdistykselle