Yhteystiedot

Alnus ry
Mastotie 10
68100 Himanka

Matti Palo poissa

Matti Palo poissa
Metsäperinneyhdistys Alnus ry:n perustaja ja kunniapuheenjohtaja, professori Matti Palo menehtyi auto-onnettomuudessa 14.2.2014 Jalasjärvellä matkallaan Helsingistä Toholammille.

 Hän oli syntynyt Kokkolassa 6.4.1938. Lapsuutensa ja kouluvuotensa hän vietti Kokkolassa, mitä hän piti kotiseutunaan Toholammin ja Helsingin ohella koko ikänsä. Matti Palo valmistui metsänhoitajaksi ja väitteli maatalous-metsätieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistossa 1960-luvulla. 

Hän toimi pitkään metsäekonomian professorina Metsäntutkimuslaitoksessa Helsingissä.

 Tämän lisäksi hän työskenteli yhteensä seitsemän vuotta tutkijana ja professorina useissa eri maissa eri puolilla maailmaa. Tutkimus- ja esitelmämatkoja ehti kertyä 50 maahan kuudella eri mantereella. Hän oli mukana kirjoittamassa 10 kirjaa ja yli 200 artikkelia.

 Viimeisin teos, joka käsitteli Suomen kestävää metsätaloutta, jäi kesken tapaturmaisen kuoleman johdosta.

Kaikenlaisen kulttuurin vaaliminen oli lähellä sydäntä ja mm. Kaustisen kansainväliset kansanmusiikkifestivaalit olivat alun perin hänen ideansa.

Matti Palo vietti paljon aikaansa äitinsä synnyintalossa Toholammin Lepistössä, kauniissa Lestijoen rantapaikassa Riutankoskella.

Palo oli mukana lukuisissa metsätapahtumien ja -retkeilyjen järjestelyissä Keski-Pohjanmaalla yhdessä Alnus ry:n ja Metsänhoitoyhdistyksen kanssa.


kotisivut yhdistykselle